Αστικό Δίκαιο

Το αστικό δίκαιο περιέχει τους κανόνες δικαίου που ρυθμίζουν όλες τις καθημερινές βιοτικές σχέσεις της ιδιωτικής ζωής και των ιδιωτικών συναλλαγών που διαμορφώνονται  μέσα σε ένα κράτος, καθώς επίσης και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν από αυτές.

Εργατικό Δίκαιο

Εργατικό δίκαιο είναι το σύνολο των κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν τις σχέσεις  εργοδοτών και εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Οι κανόνες του εργατικού δικαίου καθορίζουν τις υποχρεώσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, όπως επίσης και τις υποχρεώσεις αμφοτέρων όπως αυτές ρυθμίζονται από τις εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις, τις κλαδικές συμβάσεις, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας κτλ.

Δίκαιο Αλλοδαπών

Με τον όρο “δίκαιο αλλοδαπών” ή ορθότερα “δίκαιο κατάστασης αλλοδαπών” εννοούμε τους κανόνες που διέπουν την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη (σπουδές, εργασία κλπ) των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, που μπορεί να οδηγήσει και στην κτήση της ελληνικής υπηκοότητας.

Ποινικό Δίκαιο

Με την ευρεία έννοια του όρου το Ποινικό Δίκαιο αποτελεί το σύνολο των κανόνων Δικαίου που ρυθμίζουν τον τρόπο άσκησης της Ποινικής εξουσίας, (δηλαδή της επιβολής των προβλεπομένων ποινών στην περίπτωση διάπραξης κάποιου ποινικού αδικήματος), μιας Πολιτείας, από θεσμοθετημένα όργανα όπως προβλέπει το Σύνταγμα της κάθε χώρας.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ “ΕΜΙΡΑ ΖΑΪΜΗ – ΛΑΓΙΑ”

“Δυναμισμός και αποτελεσματικότητα.”

Εγγυώμαστε την αποτελεσματικότητα στην διαχείριση όλων των υποθέσεων, με κέντρο πάντα τον άνθρωπο, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ταχύτητα, προθυμία και προσωπικό και διαρκές ενδιαφέρον για τον εντολέα μας.

— Εmira Ζaimi – Laja

 ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ;

sign

Ενδιαφέρον για κάθε υπόθεσή σας

Το γραφείο μας προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση σε ζητήματα που άπτονται κάθε τομέα του Δικαίου. Προσπαθούμε πάντα να απαντάμε στους προβληματισμούς σας και στα διάφορα προβλήματά σας με ταχύτητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα και διάθεση για εύρεση της καλύτερης δυνατής νόμιμης οδού για την επίλυση των προβλημάτων σας. Οδηγός στην δικηγορική πρακτική μας είναι η επίτευξη θετικού αποτελέσματος για κάθε νομικό ζήτημα των εντολέων μας, με γνώμονα πάντα την ειλικρίνεια απέναντι στους εντολείς μας, την κατανόηση των προβληματισμών τους και την όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες και επιθυμίες τους επίλυση των νομικών τους προβλημάτων.

Η δικηγορική πρακτική μας έχει διδάξει ότι μόνο οι νομικές γνώσεις και η εμπειρία του δικηγόρου δεν επαρκούν για την αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποθέσεων των εντολέων, αλλά χρειάζεται διαρκής επικοινωνία με τους εντολείς, πραγματικό και διαρκές ενδιαφέρον για κάθε υπόθεσή τους. Ο τρόπος εργασίας μας, έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας να είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση των υποθέσεών τους και να προτιμούν το γραφείο μας και στις μελλοντικές τους υποθέσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ →

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

  • Έχω επισκεφθεί διαφορετικούς Δικηγόρους για την υπόθεσή μου και ο καθένας μου έχει προτείνει διαφορετική λύση με διαφορετική έκβαση. Ποιόν Δικηγόρο να εμπιστευτώ;

    Καταρχήν αυτόν που σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Συμβαίνει πολλές φορές ένα νομικό ζήτημα να έχει διαφορετικές λύσεις, οι οποίες και οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Ο κάθε Δικηγόρος σας προτείνει κάποια λύση βάσει των γνώσεων του, της προηγούμενης εμπειρίας του και βάσει όσων έχετε συζητήσει. Οπότε να βεβαιώνεστε κάθε φορά ότι έχετε δώσει μια λεπτομερέστατη περιγραφή της υπόθεσής σας (πολλές φορές η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά!) και ότι έχετε εξηγήσει με σαφήνεια ποιο ακριβώς αποτέλεσμα αναμένετε από την επίλυση του ζητήματος, όπως και να απαιτείτε πάντα από τον Δικηγόρο σας να σας παρουσιάσει με λεπτομέρεια τις δυσκολίες που πιθανώς αναμένει να αντιμετωπίσει από την επίλυση του νομικού ζητήματος.

  • Έχω το δικαίωμα και με ποιον τρόπο μπορώ να επιδιώξω την διακοπή της εκπροσώπησής μου από τον τωρινό Δικηγόρο μου και να αναθέσω την υπόθεσή μου σε άλλον;

    Έχετε δικαίωμα να απαιτήσετε την ανάθεση της υπόθεσής σας σε διαφορετικό Δικηγόρο από τον παρόντα Δικηγόρο σας. Για να το πράξετε αυτό νόμιμα, οφείλετε να καταβάλετε στον Δικηγόρο σας την συμφωνηθείσα αμοιβή του, να παραλάβετε όλα τα έγγραφα του φακέλου σας και να ζητήσετε από τον Δικηγόρο σας την σύνταξη βεβαίωσης ολοσχερούς ικανοποίησης των απαιτήσεων και των δύο πλευρών, άλλως πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, ούτως ώστε ο νέος σας Δικηγόρος να είναι διασφαλισμένος ότι δεν έχετε καμία εκκρεμότητα με τον προηγούμενο συνάδελφό του προκειμένου να αναλάβει την υπόθεσή σας.

  • Μου κοινοποιήθηκε κάποιο δικόγραφο / εξώδικη δήλωση / διοικητικό έγγραφο, πώς πρέπει να αντιδράσω;

    Κατ’ αρχήν να ενημερώσετε τον Δικηγόρο σας όσο το δυνατόν συντομότερα για το είδος του εγγράφου που παραλάβατε, την φύση της υπόθεσης που αφορά και την ημερομηνία που το παραλάβατε, καθώς η πλειοψηφία των εγγράφων που κοινοποιούνται, υπόκεινται σε προθεσμίες κατά τις οποίες θα πρέπει να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, αλλιώς αυτά ενδέχεται να παραγραφούν, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τα ασκήσετε πλέον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Dëbim ose ekspuls quhet “largimi me forcë i të huajit nga territori ku ai /…

We want to make property law more accessible to our clients. If you have a…

Το γραφείο μας παρέχει πλήρη νομική υποστήριξη σε θέματα αγοραπωλησίας ακινήτων στην Αθήνα αλλά και…

Me ndihmën e zyrës tonë do të keni mundësi të aplikoni per takim në  ambasadën…

Τι είναι η απέλαση; Απέλαση είναι η “η βίαιη απομάκρυνση αλλοδαπού από το έδαφος όπου…

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε την 15-05-2018 στην Ελληνική Βουλή φέρνει πολλές αλλαγές για τους…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.